+31 - 6 29 77 05 48 kamperen@campingdevreemdeeend.nl

De Camping

Duurzame camping

boomstronk

De Vreemde Eend is een kleine duurzame camping voor iedereen die zich echt vrij wil voelen op vakantie. We nodigen je uit om te onthaasten en te genieten van het prachtige campingterrein en de mooie omgeving van Sellingen.

Je kampeert op ons terrein van twee hectare groot, midden tussen de bossen van Staatsbosbeheer en het boerenlandschap. De camping is nog in de opbouwfase, maar vanaf maart 2023 openen wij ons terrein voor gasten.

We denken bij het gebruik en het onderhoud van de camping altijd aan het milieu, mens en dier en baseren daar onze keuzes op. Dat betekent dat we geen chemische middelen gebruiken. Ook niet als we “last hebben” van insecten of grotere dieren zoals dassen of reeën. We zoeken altijd naar oplossingen met respect voor de natuur om ons heen.

  • Energie uit zonnepanelen 80% 80%
zonne-energie

We wekken de energie die we voor de camping gebruiken op met zonnepanelen

  • toiletten met regenwater 30% 30%
wc-doorspoelen

We spoelen de toiletten door met regenwater

  • geen chemische middelen 100% 100%
chemische middelen

We gebruiken geen chemische middelen bij het onderhoud van de camping en het terrein. We zoeken altijd naar oplossingen met respect voor de natuur om ons heen.

  • Biologische producten 100% 100%
biologisch

We gebruiken alleen biologische producten en producten uit eigen tuin. Van onze moestuin laten we onze gasten graag meegenieten.

  • Regenwater opvangen 100% 100%
regen opvangen

We besproeien de moestuin met regenwater dat wordt opgeslagen in een reservoir onder ons huis.

  • In aanleg: Voedselbos 10% 10%
voedselbos

We willen een gedeelte van ons land inzetten om een voedselbos en bloemenweide aan te leggen, om de biodiversiteit en de dieren in de omgeving van extra voedsel te voorzien.

biodynamische toekomst

De komende tijd werken we aan het verder verduurzamen van de camping. Onze toekomstplannen bestaan uit het aanleggen van een voedselbos voor gasten en mensen en dieren die in de omgeving leven en het op biodynamische wijze houden van bijen. Ook zijn we van plan de energie die we opwekken zelf op te slaan. 

De waard tent

kampeerplekken

De camping telt vijftien plekken, allemaal met elektriciteit (6 ampère stroom). Op elf van deze plekken kan je kamperen met eigen tent, camper of caravan. Drie plekken hebben wij klaargemaakt:  We hebben een originele Yurt met kachel en eigen composttoilet, een prachtige Mercedes camperbus en een retro bus Wilto.

Kampeerveld De vreemde eend

kampeerveld

De kampeerplaatsen liggen op een groot veld met (fruit)bomen omzoomd door eeuwenoude eiken en een groenwal. Die groenwal scheidt het kampeergedeelte van het speelterrein. Op het veld staan bomen (sommige nog klein, andere al groot) zodat fijne hoekjes gemaakt kunnen worden om je tent op te zetten. Ook hebben we een middeleeuwse tent opgezet met een zelf-service barretje; de tent kan als binnenruimte gebruikt worden door alle gasten. 

bieten

de moestuin

De moestuin ligt aan de zijkant van het terrein. In overleg en in het seizoen mag je hier je salade aanvullen. Op termijn kan je ook noten, zaden en paddenstoelen gaan zoeken in het voedselbos dat we aan gaan leggen, maar dat heeft nog even tijd nodig.

vuurplaats

de vuurplaats

Ook vind je op het terrein een grote vuurplaats waarin bij mooie avonden een vuur wordt aangestoken voor alle gasten om bij aan te schuiven. Mocht je liever een vuurtje bij je eigen tent maken dan kan dat natuurlijk ook. We verhuren vuurschalen en verkopen hout.

Camping plattegrond

Plattegrond Camping De Vreemde Eend
schrijven

Wil je een plekje reserveren of wil je ons eerst nog wat vragen? Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact & Reserveren

kampeerterrein

Laudermarkenweg 2

9551 XN, Sellingen

Contact

+31 - 6 29 77 05 48
kamperen@campingdevreemdeeend.nl

Beeld copyright: Marchje Andringa