+31 - 6 29 77 05 48 kamperen@campingdevreemdeeend.nl

De omgeving

om en rond de camping

Landkaart

Camping De Vreemde Eend ligt in Sellingen in het buurtschap Laude. Wie bij Groningen denkt aan uitgestrekt Hollands landschap heeft het verkeerd. De gemeente Westerwolde ligt grotendeels op zandgrond en biedt dan ook een bosrijk landschap aan tussen de boerenakkers.

Er is van alles te beleven! Bekijk hier onder een aantal tips voor activiteiten in de omgeving van de camping.

Westerwolde
vreemde eendenvoetjes

 

Wandelen

Om de camping heen vind je prachtige wandelroutes die je meenemen door bossen, heidevelden met schapen en dennenbomen, grotere en kleine vennetjes in een licht glooiend landschap. Deze routes zijn allemaal vanaf de camping te bewandelen. Op de wandelroute vind je verschillende ‘Rustpunten’ van Westerwolde waar je kunt genieten van een kopje thee of koffie. Wij raden vooral het mooie rustpunt in de tuin van Rineke Dijkinga aan. Check ook haar website voor haar leuke workshops. In Sellingen vind je het ‘Bureau voor Bevordering Toerisme’ waar je alle mooie routes in de omgeving kunt uitzoeken. 

kanoe

KANOËN

Door het landschap van Westerwolde meandert de Ruiten Aa. Deze prachtige levendige rivier is perfect om te kanoën. Deze zijn te huur in de buurt. Er is een ‘paddle & pedal’-mogelijkheid zodat je met de stroom mee kanoot en vanaf het eindpunt terug kan fietsen.

kanoes
Sellingerbeetse
zwemmen

zwemmen

Op tien minuten fietsafstand ligt de Sellingerbeetse, een klein meertje dat is ontstaan als zandafgraving. Door de rustige omgeving en het schone water krijg je hier meteen een ultiem vakantiegevoel.
Een andere plek waar je zeker naar toe kunt gaan op een warme dag, is het buitenzwembad in Sellingen. Je waant je terug in de jaren tachtig met groene ligweides en spelende kinderen in het water. Er is een pierenbadje voor de kleintjes, een glijbaan en duikplanken voor de iets groteren en de sportievelingen kunnen terecht in het 25 meterbad. 

Is het een dag minder mooi weer en wil je wel lekker zwemmen, dan biedt Aquarena in Emmen uitkomst. Dit subtropische zwemparadijs is een feest voor alle leeftijden. 

fototoestel

bezienswaardigheden

Het mooie vestingdorpje Bourtange heeft een aantal musea en een middeleeuws terrasplein. Bourtange ligt op slechts een kwartier rijden van de camping.
 
Onderweg naar De Vreemde Eend rijd je vast en zeker over de Hunebed Highway. De Hunebed Highway brengt je onder meer naar Borger. Hier vind je het grootste Hunebed van Nederland en het informatieve Hunebedcentrum.
 
De grensovergang naar Duitsland ligt op nog geen vijf minuten rijden en een dagje naar Meppen of Papenburg is dan ook zeker aan te raden. Zo kun je tijdens je vakantie in Nederland toch genieten van een andere cultuur en een andere taal om je heen.

kerk Sellingen
uiteten

winkelen & uiteten

Om de hoek van de camping bevindt zich restaurant de Boshoeve, waar je heerlijke streekproducten op tafel gepresenteerd krijgt.

Verder is er op loopafstand een biologische winkel, De Woeste Grond. Daar is op zaterdag een biologische markt met vlees uit eigen stal, vers brood, banket en gerookte vis.

Een dagje winkelen met aansluitend een avond op een terras is leuk in Emmen, Musselkanaal of Winschoten. 

Op 3 kilometer afstand ligt het kleine dorp Sellingen. In het dorp vind je onder andere een kleine supermarkt, lunchroom met groot terras ‘Hof van Sellingen’ en ‘Kopje Genieten’ en de Herberg van Sellingen, waar je heerlijk kunt dineren.

Sellingen is een echt kunstenaarsdorp met veel atelierroutes en exposities. Ieder jaar vindt in juli het Montmartre-festival plaats, wat zeker de moeite waard is voor de kunstliefhebber. 

toveren

kinderuitjes

Er is veel te doen voor kinderen in de omgeving. Voor de kleintjes (tot een jaar of vijf) zijn er twee kleine magische landen: Kabouterland in Exloo, en Toverland in Ter Apel. Onze zoon vond het trouwens ook nog steeds leuk om deze magische landen te bezoeken toen hij ‘al zeven’ was!

Daarnaast is een van de mooiste dierentuinen van Nederland te vinden in Emmen, Wildlands.

Er is nog veel meer in de buurt en er wordt ook erg veel georganiseerd in de omgeving. Je kunt vooraf het beste even kijken op de website van Westerwolde, of ons vragen wat er te doen is.

"Wat een heerlijke plek om het buitenleven te vieren"

schrijven

Wil je een plekje reserveren of wil je ons eerst nog wat vragen? Stuur ons een berichtje en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Contact & Reserveren

kampeerterrein

Laudermarkenweg 2

9551 XN, Sellingen

Contact

+31 - 6 29 77 05 48
kamperen@campingdevreemdeeend.nl

Beeld copyright: Marchje Andringa